Kebosanan!!!

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Kaktus yang Fahrul bagi masih dapat aku selamatkan nampaknya. Walaupun bentuk kaktus ni kurang menarik, dan kalau bagi pada orang lain pun belum tentu diterima tapi aku rasa ikhlas menjaga kaktus ni. Kalau dulu dah nak mati, tapi kini makin membesar dan aku pun dah pindahkannya ke dalam pasu yang lebih besar. Bagi aku senang nak jaga kaktus ni, bagi air seminggu sekali saja. Tak seperti jaga kucing yang aku tinggalkan dulu, tiap-tiap hari kena beri makan. Ye la, perasaan untuk setiap sesuatu yang kita lakukan itu berbeza-beza. Setiap sesuatu, memberi kepuasan yang berbeza asal kita ikhlas melakukannya.

Bagi aku keikhlasan amat penting. Contohnya dalam beribadah kepada Yang Esa, kalau kerana terpaksa adakah akan diterima. Dalam pekerjaan, kalau berkerja kerana terpaksa maka setiap kerja yang dilakukan itu bukan untuk kepuasan diri dan ia bukanlah sesuatu yang akan kita suka. Maka bagi aku ia tak melengkapkan diri kita. Dalam cinta, pernah tengok cerita “Kiamat Sudah Dekat”. Pemuda di dalam filem tersebut dicabar membuktikan cinta dengan keikhlasan. Lalu bagaimana keikhlasan itu hadir dalam diri, bukan keterpaksaan tapi kerelaan.

Setelah sekian lama tak bermain futsal, semalam dapat melepaskan gian sedikit. Semalam aku men yertai pertandingan futsal, tapi kalah awal, balik dan terus berehat. Perlawanan-perlawanan EPL malam tadi pun semuanya kurang menarik. Jadi ubatnya adalah tidur. Bulan puasa semakin dekat, kalau dulu, lepas terawih sempat lagi main futsal. Badan pulak makin berat, pergerakan pun lambat sebab berat, buat kerja pun jadi lembab sebab otak makin tumpul. Mungkin neuron-neuron aku banyak yang dah mati. Contohnya, di hujung minggu sebegini, aku keBOSANannnnnnnnnn!!!!

Cheers!!!
http://futebolitis.blogspot.com
http://shafawi.blogspot.com

Leave a Reply