Category: Diari Kehidupan

Diam

Manusia berbicara setiap masa. Bicara yang baik akan membawa keselamatan dan kebaikan kepada manusia. Jika bicara tidak mengikut adabnya, manusia akan merana di dunia dan di akhirat. Di dunia akan dibenci oleh manusia lain manakala di akhirat bicara yang menyakiti hati orang lain akan menyebabkan kita terseksa kekal abadi di dalam neraka Allah SWT. Bagi mereka yang beriman, lidah yang …

Coklat or chocolate

Chocolate or coklat…. Daripada pembacaan aku..ade yang mengatakan coklat sebenarnye mengandungi sedikit drug….dan juga boleh hilangkan stress… boleh menambah berat badan…tambah jerawat and banyak lagi.. It might be true based on kajian or observation yang dibuat daripada jenis2 coklat dalam pasaran yang kebanyakannya mengandungi perisa tambahan, gula, lemak, susu and banyak lagi. Kalo nak di tgk daripada asal chocolate…ia dibuat …

Trip to Lumut

Pada minggu lepas aku dan isteri plan nak jalan-jalan. Tak sempat nak bawa dia pergi jalan-jalan lagi sempena harijadinya yang lepas pada 21 October lepas. Dia punya la nak pergi Teluk Batik. Ada pantai katanya. Sampai di rumah emak pada hari Ahad, petangnya aku terus ajak dia pergi ke Teluk Batik, sampai junction menghala ke Teluk Batik tak jadi bila …

Salam Aidilfitri

Kepada rakan-rakan artis sekalian, saya mengucapkan Selamat Hari Raya. Maaf zahir dan batin. Syawal menjelma dan Ramadhan bakal meninggalkan kita. Semoga segala ibadah kita diterima oleh Allah SWT. Semoga kita dapat bertemu lagi dengan Ramadhan tahun depan. ::Kad Ucapan Raya Percuma Salam Aidilfitri.

Ramadhan 1429

Masuk hari ni, dah 23 hari umat islam sedunia berpuasa……lagi 7 hari ramadhan akan tinggalkan kita…..x tau whether amalan kita diterima atau tak sepanjang bulan ramadhan….masing2 sibuk bercerita pasal tarikh nak balik kampung..berapa hari cuti raya, baju raya, kuih raya and macam-macam lagi….cuma sebahagian je yang sibuk bermuhasabah diri dan buat kira-kira banyak mana amalan yang dilakukan sepanjang ramadhan… Ada …