Review Bengkel Saham Intensif

Salam sejahtera. Pada 17 dan 18 Disember¬†2016 yang lalu, saya berpeluang menghadiri Bengkel Saham Intensif 2016 yang dianjurkan team eBook Saham. Fasilitator bengkel itu tidak lain dan tidak bukan ialah penulis eBook Saham sendiri iaitu Puan Asma Nasarudin. Sebelum menghadiri Bengkel Saham Intensif ini, saya pernah menghadiri beberapa seminar asas saham dan membaca buku-buku berkenaan pelaburan saham. Namun saya masih …

Iftar 16th Ramadhan: Ikan Siakap Masak Stim Terbaik!

Salam Ramadhan. Hari ni nak kongsi sikit al-kisah tentang masak Ikan Siakap Masak Stim lagi. Balik kerja buka fridge tengok-tengok ada seekor ikan siakap. Bahan-bahan pun semua ada untuk buat masak stim. Jadi tak perlu keluar membeli. Sebelum ni ada juga masak Ikan Siakap Masak Stim Limau masa Ramadhan ke-3. Hari tu aku gunakan sos tiram. Kali ini aku gunakan …

Iftar 4th Ramadhan – Padprik Sotong Cendawan Shitake

Hari ni saja nak kongsikan resepi padprik sotong bersama cendawan shitake. Ini resepi olahan yang saya cedok dari blog-blog resepi. Saya tak gunakan cili, lalu saya gantikan dengan sos cili, sos tomato dan sos tiram. Manakala sayur saya gunakan babycorn dan cendawan shitake. Selalu orang guna bunga kobis dan juga kacang panjang. Saya juga gunakan serai. Selalu orang masak padprik …

Iftar 3rd Ramadhan – Ikan Siakap Masak Stim Limau

Salam Ramadhan 1437. Alhamdulillah kita dipertemukan dengan Ramadhan pada tahun ini. InshaAllah kita rebut segala ganjaran yang ditawarkan oleh Allah dalam bulan yang penuh berkat ini. Artikel kali ini adalah tentang pengalaman aku masak ikan siakap masak stim limau untuk iftar. Kebetulan waktu tengahari ada ternampak resepi di Facebook, jadi rasa teringin untuk jadi rajin memasak. Masak stim menjadi pilihan …